John Fredriksens riggselskap Seadrill la tirsdag morgen frem resultater for tredje kvartal.

Det viste inntekter på 249 millioner dollar og et underskudd før skatt på 243 millioner kroner.

Det nylig restrukturerte selskapet er ikke klar til å ta lange kontrakter på dagens lave rater, ifølge toppsjef Anton Dibowitz.

– Det fundamentale i bransjen vår holder seg sterkt og det er bedrede tegn til økt kontraktsaktivitet, mer tilbud som forlater markedet og konsolideringer som burde gi bedre priser i fremtiden. Vi ser allerede forbedringer i ratene for kontrakter som starter i 2019 og 2020, sier Dibowitz.

Jobber for utsettelse

Seadrill regner med at justert brutto driftsresultat (ebitda) blir lavere i fjerde kvartal enn i tredje kvartal. I tredje kvartal lå det på 46 millioner dollar. I fjerde kvartal ventes det å være 35 millioner dollar.

Riggselskapet skriver at de har kontrakter på bygging av åtte rigger på Dalian-verftet, og at de fortsetter samtaler om å få utsatt leveringstidspunktet eller å få kansellert enkelte kontrakter.

23 prosent ned siden gjenoppstandelsen

Seadrill var et av Oslo Børs' største selskaper med en markedsverdi på over 160 milliarder kroner før aksjekursen stupte i kjølvannet av oljeprisfallet i 2014. Deretter har det hardt pressede selskapet vært igjennom omfattende restruktureringer og en konkursbeskyttelsesprosess (Chapter 11) i USA. I sommer kom det gjenoppståtte riggselskapet tilbake. Etter fire måneder på børs har aksjen falt 23 prosent.

Økte ordreserven

Siden andre kvartal har Seadrill økt ordreboken med 296 millioner dollar, ifølge TDN Direkt. Ordrereserven er nå på 2,1 milliarder dollar.

I kvartalet hadde riggselskapet syv flytere som jobber til en gjennomsnittlig dagrate på 241.000 dollar. Seadrill hadde i tillegg syv jackup-rigger som var i fullt arbeid med en dagrate på i snitt 99.000 dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anne Franks hus er tilpasset en ny generasjon som vet mindre om holocaust
02:11
Publisert: