Det John Fredriksen-kontrollerte riggselskapet Seadrill har sikret seg to kontrakter med det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras, skriver selskapet i en børsmelding.

Kontraktene knytter seg til riggene West Carina og West Tellus som skal jobbe på Búzios-feltet utenfor kysten av Brasil. Kontraktene løper over tre år, og har en samlet verdi på 549 millioner dollar – nesten fem milliarder kroner.

På Oslo Børs går Seadrill motsatt vei av fleste energiaksjene forøvrig, som følger børsfall og fallende oljepriser.

Etter drøye 40 minutters handel hadde aksjen steget 14,8 prosent.

– Stadig viktigere rolle

Seadrill har slitt de siste årene, og har vært under såkalt konkursbeskyttelse inntil siden februar. I september fikk selskapet godkjent en redningsplan, og «nye» Seadrill skal gjenoppstå tidlig neste år. Kontraktene i Brasil har ventet oppstart i september.

Seadrill-sjef Stuart Jackson uttrykker begeistring for kontrakten i en melding fredag.

– Brasil er et strategisk viktig marked for offshoresektoren, og jeg er glad for at Seadrill får spille en stadig viktigere rolle i årene som kommer, uttaler Jackson.

Nye eiere

Den norske finansmannen John Fredriksen grunnla Seadrill i 2005, og bygget opp selskapet til en gigant i bransjen. Markedet ble etter hvert utfordrende, og selskapet var i en tilsvarende restrukturering og konkursbeskyttelse i 2017

Allerede før pandemien slo inn i fjor, ble det klart at Seadrill trengte ny gjeldssanering.

Årets restrukturering endte med at kreditorene i selskapet godtok å konvertere gjeld til aksjer med milliardtap til følge. Dermed blir John Fredriksen sittende med en brøkdel av selskapet, inntil han eventuelt kjøper seg opp slik han har signalisert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.