Det kriserammede riggselskapet Seadrill, der milliardæren John Fredriksen er hovedeier, tapte 220 millioner dollar før skatt bare i mars i år.

Det fremgår av et ferskt regnskap som selskapet har sendt til konkursdomstolen i Texas.

220 millioner dollar tilsvarer om lag 1,8 milliarder norske kroner etter dagens kurs. Brorparten av tapet i forrige måned, 196 millioner dollar, er blitt bokført under «reorganization items», som kan knyttes til den pågående rekonstruksjonen selskapet befinner seg i.

Det omfatter alle mulige kostnader knyttet til rekonstruksjonen i selskapet, blant annet advokater og rådgivere i en svært komplisert konkursbeskyttelsesprosess.

Av rapporten går det frem at Seadrill fikk en samlet inntekt på 75,2 millioner dollar i mars, opp fra 49 millioner dollar i februar.

Selskapet er som kjent under konkursbeskyttelse for andre gang på mindre enn fire år. Ved forrige kvartalsrapportering skrev Seadrill ned selskapets riggverdier med en gigantsum.

Enorm bankgjeld

Seadrill kom i mars med et restruktureringsforslag som la opp til å barbere den enorme bankgjelden på 5,6 milliarder dollar – omtrent 46 milliarder kroner – ned til 750 millioner dollar. Til gjengjeld skulle kreditorene få 99 prosent av aksjene i det reddede selskapet.

Styreleder Glen Ole Rødland sa tidlig i april at partene har «nærmet seg betydelig.» Men det gjensto en del uenighet, spesielt rundt hvordan verdiene skulle fordeles mellom de 12 forskjellige lånefasilitetene til selskapet.

Långiverne har ulike eierandeler i de forskjellige lånene i den kompliserte strukturen, og lånene har pant i forskjellige rigger. Mens noen av riggene har gunstige kontrakter og utsikter til god inntjening, ligger andre i opplag og er kandidater til å skrotes.

Dessuten har to av fondene – Strategic Value Partners og Bybrook Capital – fortsatt å presse på for at Seadrill skulle forsøke å selge noen av riggene. Dolphin Drilling, selskapet som gjenoppsto etter konkursen til Fred. Olsen Energy og eies av SVP, la til og med inn et bud, som ble avfeid av Seadrill.

Fredriksen eier foreløpig 27 prosent av Seadrill, og er dermed fortsatt selskapets største aksjonær etter at han spilte en nøkkelrolle i forrige restrukturering som ble gjennomført i 2018.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.