Kreditorene i riggselskapet Seadrill har gitt nødvendig støtte til John Fredriksens redningsplan for det konkurstruede selskapet. Det melder selskapet i en melding mandag morgen

– Den nær enstemmige støtten fra stemmesedlene reflekterer den overveldende støtten for selskapets plan og restruktureringstiltak, skriver selskapet i meldingen.

Seadrill melder at av 530 stemmesedler som kreditorene sendte inn var 529, eller 99,8 prosent, for forslaget.

Blant aksjonærene oppnådde refinansieringsplanen 86 prosent støtte. Seadrill-aksjen var opp 17,4 prosent til 1,96 kroner i tretiden mandag.

Skyter inn milliarder

John Fredriksens redningsplan innebærer at Seadrill får tilført 1,08 milliarder dollar i ny egenkapital, tilsvarende drøyt 8,45 milliarder norske kroner med dagens valutakurs.

Planen sørger også at alle låneforfall for sikrede kredittfasiliteter forlenges med rundt fem år, og selskapet får flere lettelser i betingelsene i sine låneavtaler.

En rettslig høring for å bekrefte refinansieringsplanen er ventet å begynne 17. april.

Seadrill har vært i dyp økonomisk krise de siste årene og søkte om konkursbeskyttelse under amerikansk lovgivning i september i fjor.

Den første redningsplanen for Seadrill møtte motstand blant obligasjonseierne, men i slutten av februar kom partene til enighet om det nye forslaget som nå har mottatt tilstrekkelig støtte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tre grunner til at dette lønnsoppgjøret kan få betydning for deg