Fredag kveld melder Seadrill, riggselskapet til milliardær John Fredriksen, at det er kommet til enighet med et flertall av obligasjonseierne sine om hovedelementene i et restruktureringsforslag for et joint venture-selskap i Mexico.

Men i samme melding kommer det frem at Fintech, som gjennom et fond eier den andre halvparten av joint venture-selskapet Seamex, ikke er enig med Seadrill om noen restruktureringsløsning.

To prosesser

Fintech har begjært såkalt provisorisk avvikling av selskapet under Bermuda-lov, men fordi det ikke har vært enighet mellom Fintech og Seadrill, har Seadrill startet en parallell konkursprosess som det sier er støttet av Seamex' kreditorer.

– En slik restrukturering foregår kun på nivået til holdingselskapet for Seamex, og får ikke noen innvirkning på driften, understreker Seadrill.

Morselskapet Seadrill er for tiden inne i en krevende konkursprosess selv, den andre på få år. Denne prosessen gjelder imidlertid kun bankgjelden til selskapet, ikke obligasjonslånet som ble utstedt i forbindelse med forrige restrukturering i 2017–2018. Utestående beløp på dette lånet var på litt over 500 millioner dollar ved slutten av 2020, og Seadrill har tidligere uttalt at det håper å kunne komme til en avtale med disse långiverne – som inkluderer Fredriksen selv – uten at saken må føres for en domstol.

Dette obligasjonslånet er sikret i flere av Seadrills datterselskaper og eiendeler, blant annet halvparten av Seamex.

Seadrill rapporterer «god fremgang» samtalene med obligasjonseierne. Og det er altså et flertall av dem som Seadrill er enig med om et restruktureringsforslag for Seamex. Forslaget inneholder følgende punkter:

  • Konvertering av 454 millioner dollar i gjeld som kontrolleres av Seadrill til aksjer
  • Kortsiktig likviditetstilførsel til Seamex i påvente av en grundig restrukturering av selskapets bankgjeld

Behovet for å restrukturere gjelden til Seamex kommer av at det statlige mexicanske oljeselskapet Pemex ikke har betalt store beløp det skylder boreselskapet, skriver Seadrill i meldingen. Dette er et problem som også Borr Drilling, riggselskapet som ble startet opp av Fredriksens tidligere rådgiver Tor Olav Trøim, har slitt med i Mexico. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.