Seadrills omsetning endte på 284 millioner dollar, ni millioner dollar mindre enn i årets tre første måneder.

Driftsresultat kom inn på 25 millioner dollar (250 millioner kroner) – 40 prosent lavere enn i første kvartal. Justert ebitda (driftsresultat før rente, skatt, avskrivninger og nedskrivninger) var på 75 millioner dollar, mot 78 millioner dollar i det foregående kvartalet.

Høyere ordrereserver

I løpet av andre kvartal økte Seadrill ordrereserven med 940 millioner dollar – til 3,1 milliarder dollar (31 milliarder kroner) ved utgangen av juni måned.

– Seadrill har opprettholdt den sterke 2022-utviklingen inn i dette kvartalet. Dette vises med en imponerende høy teknisk utnyttelsesgrad på tvers av flåten. Seadrills kunder er de beste i olje- og gassektoren og vi er stolte over å samarbeide med dem på verdens ledende felt, sier konsernsjef Simon Johnson i en børsmelding.

Selskapet mener at investeringer til leting og utvinning av olje og gass vil øke med rundt 17 prosent i år. Dypvannsinvesteringer, ledet av aktiviteten i Brasil, Guinea, Vest-Afrika og Australia, vil se en investeringsvekst på nesten 30 prosent.

«Betydelige forstyrrelser i energimarkedene, ledet av krigen i Ukraina og forsyningskjedekrisen, har ført til et nytt perspektiv på sikre, pålitelige og rimelige energikilder. Allerede før disse hendelsene brøt prisene på råolje og naturgass gjennom historiske priser, ettersom etterspørsel- og tilbudsbegrensninger allerede var til stede», skriver Seadrill.

Oppmuntrer og advarer

Selskapet kommer med advarsler og mener det er betydelig usikkerhet.

«Selv om de siste markedstrendene er oppmuntrende, er Seadrill en del av en syklisk industri som er utfordret av geopolitisk usikkerhet, inflasjonspress, forstyrrelser i forsyningskjedene og energiomstilling. Seadrill tror imidlertid at olje og gass fortsatt vil være en viktig del av den globale energimiksen i overskuelig fremtid», skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Seadrill ble grunnlagt i 2005, og var i årevis en utbyttemaskin for shippingmagnaten John Fredriksen og til og med hans aller mest verdifulle eiendel på toppen oljeboomen. Men så kom oljepriskollapsen i 2014-2016, som skapte en historisk krise for hele sektoren.

Seadrill var gjennom en konkursprosess i over ett år frem til i vinter – den andre gjeldsstruktureringen siden 2018. Etter harde forhandlinger aksepterte kreditorene som satt på omtrent 50 milliarder kroner i bankgjeld å ta store tap. Gjelden ble kuttet med nesten 90 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.