Det Frederik Mohn-dominerte riggselskapet Songa Offshore leverer et bruttoresultat på linje med forventningene i andre kvartal, men tar betydelige nedskrivninger på riggene "Mercur" og "Venus", som nå er solgt.

Nedskrivningene er på 31 millioner dollar, omlag 186 millioner kroner.

Toppsjef Bjørnar Iversen er likevel tilfreds med utviklingen.

- Vi har igjen levert et sterkt kvartal driftsmessig med en driftseffektivitet på 99 prosent. Kombinert med økt kostnadskontroll og reduserte driftskostnader, leverer vi et høyt kvartalmessig bruttoresultat, sier Iversen i en melding.

Ifølge selskapet fortsetter markedssvekkelsen på norsk sokkel i 2014, i likhet med det globale boremarkedet. Som følge av den reduserte aktiviteten ventes flere rigger å forlate sokkelen i nær fremtidg, påpekes det.

Songa ser imidlertid lys i enden av tunnelen. Selskapet venter markedet på sokkelen å bedre seg fra andre halvår 2015 og inn i 2016, fremgår det. Dette begrunnes med lav netto flåtevekst, og flere kjente og nye riggbehov i markedet.

Samtlige av Songas enheter er på lange kontrakter med Statoil på norsk sokkel.

Songa bekrefter at salget av Songa Venus og Songa Mercur nå er fullført.

Bakgrunn: Songa selger to rigger

Selskapet har også mottatt bekreftelse på finansiering av byggingen av Cat D-riggene (3 og 4) til konkurransemessige vilkår, fremgår det.

Driftsresultat i andre kvartal gikk i balanse, mens et overskudd på 16 millioner dollar var ventet, ifølge TDN Finans.

Bruttoresultatet (ebitda) var på 61 millioner dollar, opp fra 52 millioner dolllar i samme periode ifjor, mens 50 millioner dollar var ventet.

Resultatet etter skatt var på 8,9 millioner dollar i andre kvartal, og 7,4 millioner dollar per første halvår, ifølge kvartalsrapporten.
 

 

Les også:  - Meningsløst å holde norsk sokkel tilbake
Samler oljeeliten

- Oljemarkedet står igjen i motvind  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.