Statoil har besluttet å suspendere boreriggen "Scarabeo 5" som følge av overkapasitet i riggporteføljen, ifølge en melding.

- Vi ser oss dessverre nødt til å suspendere Scarabeo 5, men vil gjøre vårt ytterste for å få til en tidligere oppstart av boreoperasjoner enn det vi tar høyde for når vi nå suspenderer riggen, sier Jon Arnt Jacobsen, direktør for anskaffelser i Statoil i meldingen.

Suspensjonen vil tre i kraft etter at riggen har boret ferdig en brønn på Kristin-feltet i midten av august, og vare fram til 1. mars 2016, fremgår det.

Statoil kansellerte nylig oppstart av riggen "CSOL Pioneer", som har ligget i opplag siden ifjor høst, og som var planlagt for oppstart igjen i august. En rekke riggselskaper har den senere tid nedbemannet kraftig som følge av oppdragstørken i riggmarkedet.

Les også:
Fredriksen nedbemanner i Nordsjøen
Hvis Archer oppfyller Paretos krav til en god investering, har kundene et problem  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.