Den London-baserte investoren Tor Olav Trøim har på kort tid fått fart på sakene i sitt nye riggselskap, Borr Drilling.

Trøim var i mange år høyre hånd for skipsreder og milliardær John Fredriksen og styrte gruppens virksomheter innen blant annet shipping, rigg, oljeservice og oppdrett. Det ble brudd mellom dem i 2014.

Nå er de konkurrenter i riggmarkedet. Og Trøim satser videre. 

Ti rigger

Ifølge en innkalling til aksjonærene i selskapet datert tirsdag, kalles det inn til generalforsamling på Bermuda for å gi styret en diger fullmakt til å hente mer kapital.

Styret i Borr Drilling foreslår å kunne doble aksjekapitalen fra to til fire millioner dollar, gjennom å utstede 200 millioner nye aksjer til pålydende kurs 0,01 dollar.

I det norske markedet for såkalte unoterte selskaper, OTC-markedet, handles Borr Drilling-aksjen onsdag til kurs 31 kroner. 

En emisjon innen fullmakten til denne kursen tilsvarer dermed hele 6,2 milliarder kroner. 

DNs søsteravis Upstream har tidligere skrevet at Borr Drilling har vært i forhandlinger med Transocean om å kjøpe selskapets flåte med såkalte oppjekkbare rigger. Prisen skal være på om lag 1,2 milliarder dollar, tilsvarende mer enn ti milliarder norske kroner. 

Flåten er på ti rigger, pluss fem nybyggkontrakter.

Bygger imperium

Gjennom sitt private investeringsselskap Magni Partners har Trøim bygget sitt eget imperium etter bruddet med Fredriksen, med betydelige eierandeler i blant annet gassrederiet Golar LNG, livsforsikringsselskapet Storebrand og senest Borr Drilling.

Borr er blitt en brysom utfordrer til Fredriksens Seadrill, som er i gjeldstrøbbel og trenger en redningsplan i løpet av året.

Celina Midelfart og Tor Olav Trøim.
Celina Midelfart og Tor Olav Trøim. (Foto: Ida von Hanno Bast)

 

DN skrev i februar at Tor Olav Trøim sammen med sin forlovede Celina Midelfart har tjent over en milliard kroner på forsikring, gass og rigg de siste to årene. Finansparet har stor suksess med felles investeringer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.