Selskapet som leier riggen, ConocoPhillips, skal ha valgt å terminere riggen ett år før tiden, skriver nettstedet. Riggen hadde opprinnelig kontrakt til mars 2018 med en forventning til opptjening av 1,3 milliarder kroner.

– Med ingen umiddelbare muligheter for kontrakter, vil antall rigger vi opererer i Norge bli redusert fra to til en rundt november/desember avhengig av ferdigstilling av brønn som pågår, fremkommer det i interninformasjon sendt til ansatte i Rowan i Norge onsdag.

Forsøker å minimere stress

Det er fortsatt usikkert hvor mange som vil miste jobben på grunn av termineringen.

– Fagforeningen og Rowan er enige om at prosessen vil bli utført med den respekt og omtenksomhet som den fortjener, i henhold til relevante lover og regler. Vårt mål er å minimere stresset for dem som blir berørt, heter det i informasjonen gitt til de ansatte. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Analytiker venter riggdød i Nordsjøen


  - Offshoreindustrien har ennå ikke nådd bunnen

Vant 1,5 milliarder, men alt forsvinner i det sorte hullet dnPlus   (DN+)