HOLMENKOLLEN/OSLO. Riggselskapene på Oslo Børs har det siste året vært hardt rammet av fall i prisene på utleie av rigger til oljeselskapene. Det John Fredriksen-kontrollerte Seadrill er intet unntak.

Onsdag holdt selskapets finansdirektør Rune Magnus Lundetræ presentasjon på olje- og offshorekonferanse til meglerhuset Pareto Securities. Overfor DN understreker han at Seadrill flyter godt på ordrereserven i 2014 og 2015, og at selskapet har nye rigger.

- Vi er komfortable med vår backlog (ordrereserve red. anm.), sier Lundetræ.

- Hva legger du i komfortabel?

- Det ikke er noe panikk fra vår side, svarer finansdirektøren.

Her kan du følge alle sakene fra Pareto-konferansen.

- Ikke immune

Fallet i oljeinvesteringene er et av de viktigste samtaleemnene på årets Pareto-konferansen. Lundetræ legger ikke skjul på at situasjonen er utfordrende, når etterspørselen etter rigger faller markant.

- Det er klart vi blir påvirket. Vi må jobbe knallhardt vi også - som alle andre. Vi er ikke immune, sier Lundetræ og fortsetter:

- Poenget er at du har en balansert backlog med en gjennomsnittlig margin som er fornuftig. Vi prøver å ivareta den marginen, for det er det som gir grunnlag for utbytte og så videre, sier han.

Finansdirektøren er overbevist om at fallet i investeringene vil være mildertidig.

- Jeg tror det kommer til å presses frem et behov i 2016. Vi har begynt å merke det allerede. Vi har sett litt mer aktivitet i det siste enn vi gjorde for bare noen måneder siden, sier Lundetræ.

Han ser riktignok ingen generell bedring i riggmarkedet i det korte bildet.

- Riggmarkedet kommer til å bli verre før det blir bedre. Eldre rigger må komme seg ut av markedet, men dette tar tid, sa Lundetræ til TDN Finans onsdag.

Frykter ikke prisfall

Onsdag vaker oljeprisen under 100 dollar fatet. Lundetræ frykter ikke oljeprisen ikke vil falle mye fra dagens nivå.

- Vi har alltid sagt at du må ha en pris på 80 dollar pluss for å forsvare marginene, sier Lundetræ.

- Markedet kan også leve med et fall som skjer i en kort periode, men ikke et budsjettår, sier han.

Finansdirektøren peker for øvrig på  at det ofte er en svak oljepris som ligger til grunn for at oljeselskapene utfordrer leverandørene sine.

- Nå er det mer rent kostbesparelsesøvelse Det som er interessant med denne nedturen, sier han.

SE VIDEO: DNs utgavesjef Terje Erikstad kommenterer:

00:00
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.