Morgan Stanley har møtt med Seadrill og selskapet sier de ser klare tegn til at riggmarkedet begynner å bli mer positivt.

Det fremgår av en sektoroppdatering fra analytiker Ole Slorer i Morgan Stanley mandag.

Slorer viser til at riggmarkedet begynner å bli mer positivt ettersom kontraktaktiviteten for de enhetene med høyest kvalitet begynner å stige.

«Seadrill ser klare tegn til at markedet deler seg mot de nyeste riggene, og at de bør binde opp gjenværende 2014/15-eksponering snart», heter det.

Seadrill ser og så at etterspørselen returnerer og ser etter ekspansjonsmuligheter, og vil trolig bruke Seadrill Partners «dropdowns», selv om finansieringen for 2015/16 i hovedsak er ferdig.

«Vår tur til Norge støtter vårt syn om økt etterspørsel for brønnintervensjon og et vendepunkt for subsea som øker tildelinger», skriver Slorer i oppdateringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.