Riggselskapet Diamond Offshore bestrider grunnlaget for at Statoil har terminert et boreoppdrag før kontraktens utløp og vil "forsvare sine rettigheter", melder Upstream fredag.

Statoil har varslet kansellering av oppdraget for Diamond-riggen "Ocean Vanguard", som har jobbet på Johan Sverdrup-feltet tidligere i år, i et engasjement som opprinnelig skulle vare frem til sent i februar neste år.

Statoil engasjerte riggen i juli ifjor med en dagrate på 454.000 dollar, og riggselskapets flåterapporter viser at kontrakten har hatt en forlengelsesopsjon på 20 måneder, ifølge Upstream.

"Ocean Vanguard" skulle bore to brønner i Barentshavet før Statoil byttet ut enheten med riggen "Transocean Bergen". Sistnevnte gjorde imidlertid den første av de to brønnene i Hoop-området denne uken.

Hverken Diamond eller Statoil vil oppgi grunnlaget for kanselleringen.

Dårlig bostandard med feil og mangler samt mye nedetid, skal være noe av bakgrunnen ifølge Offshore.no, som viser til ikke-navngitte kilder.

Det mest alvorlige skal imidlertid være at riggen ikke har automatiske brannspjeld, som har blitt et tema mellom partene, ifølge samme kilder.

Petroleumstilsynet bekrefter at Diamond Offshore har fått dispensjon til å operere uten automatiske brannspjeld tidligere i år.

Følg utviklingen i Statoil-aksjen her

Les også:
DNO-oppturen fortsetter
Ekspertene tastet inn et oljeprissjokk
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.