Geir Christian Nielsen (48) og Rune Kristiansen (49) drev renseri og rengjøringsbyrå med 40 ansatte da de fikk ideen om å investere overskuddet fra virksomheten i utleieleiligheter, skriver Dagens Næringsliv.

Da de ville sette bort driften av leieforholdene var det ingen som kunne tilby dem tilfredsstillende tjenester, og dermed var forretningsidéen til Utleiemegleren et faktum.

Selv om det var smalhans den første tiden og små marginer, har Utleiemegleren så langt blitt langt mer lukrativ enn gründerne hadde drømt om.

De siste syv årene har de fem eierne tatt ut 65 millioner i utbytte fra selskapet som ifjor formidlet utleieboliger for 122 millioner kroner.

– Det å håndtere pengestrømmen, er den største utfordringen. Du har jo veldig mange husleier som skal kreves inn. Vi legger også ut for kundene når de ikke får betalt av leietagerne sine. Den funksjonen har voldt oss mest hodebry og problemer opp igjennom, men det er jo på en måte det som er krumtappen i virksomheten, sier Nielsen til Dagens Næringsliv.

- Ganske hyggelig
Utleiemegleren tar åtte prosent av utleieinntekten i driftshonorar, samt noen tusen kroner i oppstartskostnader ved inngåelse av kundeforhold.

Tre av eierne jobber for selskapet på heltid, blant dem advokat Tor Q. Aaserød, tidligere styremedlem i Stabæk Fotball som nylig ble frikjent i Bærum tingrett i overgangssaken mellom Stabæk og Vålerenga.

Ifjor tok de fem ut 16,64 millioner kroner i utbytte. Dermed kunne Nielsen alene glede seg over 4,5 millioner kroner i utbytte for sin andel.

– Det er ganske hyggelig det, altså, man trenger ikke gjøre så mye annet, men man skal jo ha noe fornuftig å drive med også, sier Nielsen som nå driver med eiendomsutvikling.

Les også: Advarer mot leiegarantier


Færre budkriger - topprisene stuper


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.