I Norex Groups styre satt inntil nylig ekteparet Soussani (40) og Kjell Gunnar Finstad (63) med en eierandel på tilsammen 60 prosent. I styret satt også deres to voksne barn, Hanne Serine (39) og Anders Gunnar (34), med eierandeler på ti prosent hver. I 2000 hadde de fire en samlet skattelignet formue på 4,2 millioner kroner. Året etter hadde familiens samlede formue økt til 158 millioner kroner.

Ikke avgitt regnskap
Norex Group har ikke avgitt regnskap for 2001, angivelig fordi selskapet ikke hadde råd til å få revidert regnskapene sine. En av Norex Groups kreditorer er revisjonsselskapet KPMG, som har utestående et krav på 75.000 kroner.

Mens familieselskapet Norex Group styrte mot konkurs, har familien Finstad opparbeidet seg en stor personlig formue. Styreformann og daglig leder Kjell Finstad hadde ingen skattelignet formue i 2000, men i 2001 var formuen blitt 80,6 millioner kroner. Kona Soussani økte formuen i samme periode fra to millioner kroner til 53 millioner kroner. Formuen til de to barna økte fra 2,2 millioner kroner til 24,3 millioner kroner.

Anestis G. Finstad og Victor G. Finstad eier 20 prosent av Norex Group, men disse er ikke skattelignet i Norge i 2000 og 2001.

– Jeg har ikke sett på dette forholdet og har derfor ingen kommentar til dette nå, sier bostyrer for Norex-konkursen, Ståle Sommernes.

Kjell Finstad er heller ikke særlig snakkesalig.

– Jeg har ikke tid til og har heller ikke noe om ønske om å snakke med Dagens Næringsliv, er hans kommentar.

Leter etter verdier
DN kjenner til at det ved utløpet av 2001 skal ha vært rundt 800 millioner kroner i gjeld i selskapet, men etter det DN erfarer, skal det ha skjedd mye i 2002 som gjør at gjelden er vesentlig lavere.

DN skrev igår at Norex Group hadde 30 hel- og deleide datterselskaper. Driften i en rekke selskaper skal være avviklet og solgt ut for å dekke kreditorers pantegjeld. Boet arbeider nå på spreng med å kartlegge om det finnes noe av verdi i disse selskapene og hvordan boet kan komme til disse verdiene. Det blir også jobbet med å finne ut om regnskapsførselen har vært i orden og om det har vært sammenblanding mellom selskapene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.