– I straffesaken mot Laila Anita Bertheussen har riksadvokaten beordret tiltale for overtredelse av straffeloven § 115, for ved bruk av trusler og rettsstridig adferd å ha voldt fare for at justisminister Tor Mikkel Wara, samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde ble hindret eller påvirket i sin virksomhet, heter det i en pressemelding signert statsadvokat Marit Formo.

Hennes advokat John Christian Elden beskriver det som at hun er tiltalt for «angrep på demokratiet» overfor Dagbladet. Hun nekter straffskyld, opplyser advokaten.

Tiltalen gjelder også trusler, å ha foretatt noe for å vekke mistanke om at en straffbar handling er begått uten at den er det, og overtredelse av brann- og eksplosjonsvernloven.

Bertheussen er samboeren til tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Hun er orientert om tiltalebeslutningen. Tidspunkt for rettssaken er ikke satt.

Natt til 6. desember 2018 tegnet noen et hakekors og skrev ordet «rasisit» på huset og bilen til justisministeren.

Bertheussen ble 14. mars i fjor siktet av PST for å ha tent på parets bil utenfor boligen deres. Hun har hele tiden nektet straffskyld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.