Over natten fikk hotellkonsernet Pandox, eid av Christian Ringnes/Eiendomsspar og Sundt-familien gjeldstyngede Asmund Haare og First-kjeden som ny leietager for Københavnhotellene Twentyseven, Mayfair og Excelcior.

Det liker Ringnes (57) dårlig, skriver Dagens Næringsliv.

Nå tar han et oppgjør med Petter A. Stordalen (49) som overlot hotelldriften til Haare.

– Jeg ble tatt på sengen. Det var ikke spesielt hyggelig å høre at Choice hadde splittet og tømt hovedselskapet sitt slik at vår avtalepart i Danmark gikk fra å være verdt milliarder til å være verdiløs. Petter har utrolig mange gode sider, men i denne saken har han ikke travet helt rent, sier Ringnes til DN.

Et tap på 800 millioner var regningen da Petter A. Stordalen bestemte seg for at nok var nok i Danmark. Hans hotellselskap Nordic Choice gjorde en avtale med Asmund Haare (62) i First-kjeden som innebar at First overtok selskapet Choice Hotels Scandinavia som driftet de 12 Choice-hotellene i Danmark.

Ringnes fortsetter:

– Da vi ville vite hvor mye Asmund Haare hadde betalt for å overta det tømte Choice Hotels Scandinavia, sa Haare spøkefullt: Du vet, når en rik mann har en problemdatter han gjerne vil bli kvitt, så ikke bare får du henne gratis, du får også en solid medgift med på kjøpet.

Ringnes vil ikke kommentere om han mener Stordalen juridisk sett har gjort noe galt, men lar det samtidig skinne gjennom at han mener den angivelige selskapstømmingen bryter med god forretningsskikk gode samarbeidspartnere imellom.

Positivt feil
Petter A. Stordalen sier han troppet opp på kontoret til Christian Ringnes da avtalen med Asmund Haare var i havn i vår.

– Jeg informerte ham om dealen. Og ja, jeg opplevde nok at han var litt overrasket. Men også at han så dette fra min side, sier Stordalen.

– Ringnes mener du tømte selskapet i Danmark?

– Det er positivt feil, og det vet Ringnes meget godt, sier Stordalen til Dagens Næringsliv.

Turbulent
Stordalen og Ringnes har gjennom en årrekke tidvis vært både kompanjonger og konkurrenter.

Men alt har ifølge DN ikke bare vært fryd og gammen. Forholdet mellom Ringnes og Stordalen var våren 1999 mildt sagt svært anstrengt, etter at Ringnes-selskapet Eiendomsspar på nyåret i 1999 kjøpte seg opp til en eierandel på 35 prosent i Stordalens hotell-baby Choice Hotels Scandinavia.

Dagens Næringsliv vet at Petter A. Stordalen aldri glemmer det som skjedde våren 1999 – og at han fortsatt synes Ringnes’ handlinger var langt over streken. Men Stordalen fikk tatt litt igjen da han sommeren 2003 snappet det svenske hotelleiendomsselskapet Capona foran nesen til nettopp Ringnes.

Les også: Christian Ringnes skilles

<b>Stordalen går for verdensrekord</b>

- I finansnæringen er halvparten ledige om fem år
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.