Den raske økningen av pengemengden i Japan kan føre til hyperinflasjon, skriver Financial Times i en artikkel ifølge di.se.

"Den destabiliserende politikken som drives i Japan kan tenne en global finansiell storbrann med konsekvenser som er alvorligere enn den siste krisen, skriver avisen.

Japans økonomi har stagnert i mange år, og myndighetene har i det siste tatt i bruk drastiske virkemidler for å få farten opp.

Kapitalflukt
Landet er i ferd med å sette ut i livet en politikk for å svekke yenen, øke inflasjonen til to prosent og fortsette med store budsjettunderskudd.

Målet med denne politiske miksen er å øke det innenlandske forbruket samtidig som eksportbedriftenes konkurransekraft forbedres.

Stigende inflasjon vil imidlertid føre til negativ realavkastning på japanske statsobligasjoner samtidig som en svekkelse av yenen vil være en ulempe for utenlandske investeringer, noe som ifølge FT vil føre til kapitalflukt fra de globale investorene i landet.

- Alle virkemidler

- Sentralbanken må oppnå stabilitetsmålet på 2 prosent vekst i konsumprisindeksen så snart som mulig. Den pengepolitikken vi fører nå, holder ikke, sa Japans påtroppende sentralbanksjef Haruhiko Kuroda tidligere i mars.

Kuroda fremholdt at sentralbanken må ta i bruk alle tilgjengelige politiske virkemidler for å nedkjempe deflasjonen.

- Det å overkomme deflasjon er den viktigste saken for Japan, og er en viktig sak både for den japanske og globale økonomien, sa Kuroda.

LES OGSÅ: - Japan er et insekt som bare leter etter en frontrute å kollidere med

<b>- Bør skynde seg å dø</b>

<b>Abe binder sentralbanken til masten </b>

<b>Lukter valutakrig</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.