Eriksson er dermed uenig med Fylkesmannen i Hordaland, som tidligere har gitt beskjed om at Nav må betale hjemturen for en rumensk familie som har tigget i Bergen, ifølge Bergens Tidende.

Opprinnelig ville Nav kun betale reisen til Oslo, slik at familien kunne ta kontakt med den rumenske ambassaden der og få hjelp.

– For det første skal jeg være klar og tydelig her: Enhver borger som kommer til Norge for å ta seg arbeid, har ansvar for å forsørge og finansiere seg selv. Har man kommet seg til Norge, får man klare å komme seg hjem igjen også, sier Eriksson.

«Et klart signal»

Statsråden sier at han ikke vil instruere Fylkesmannen i saken, men sier at han «sender et klart signal».

– Jeg regner med at jeg ikke har behov for å instruere fylkesmannen. Jeg regner med han leser avisen.

Seksjonsleder for sosial- og barnevernsseksjonen hos Fylkesmannen i Hordaland, Øystein Breirem Jacobsen, tar til etterretning at statsråden er uenig i måten de har forstått lovverket på. De vil ta initiativ til å få lovforståelsen nærmere avklart av direktoratet, ifølge Bergens Tidende. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: 14.000 flyktninger sporløst forsvunnet i Sverige

Ny asylavtale kan komme på plass før jul