Noen av innstrammingene skal innføres i 2016, mens mesteparten vil tre i kraft i 2017, skriver VG.

I dag blir flyktninger automatisk medlemmer av folketrygden når de får opphold, noe som gir dem rett til full alderspensjon og andre trygde- og velferdsytelser. Dette kan det bli slutt på.

- Må skjære ned

– I mange år har flyktninger, takket være en særnorsk ordning, fått tilgang til en rekke ytelser fra dag én, uavhengig av trygdetiden deres. Samtidig får ikke alle andre full alderspensjon før de har fullt opptjent trygdetid. Det er der jeg mener vi må skjære ned, sier Eriksson til avisen.

I tillegg vurderer regjeringen å øke kravet om hvor lenge man må ha bodd i Norge for å ha rett til visse ytelser, og det vurderes strengere krav om at flyktninger må komme seg i arbeid eller utdanning.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Rotevatn: – Flyktningdebatt overskygger økonomisk krise


- Flyktningene trenger ikke flere dunjakker eller sko. De trenger en jobb

 

– Det beste er direktefly fra Kirkenes til Kabul dnPlus   (DN+)