Eiendomsmegler Hans Houelands nettjeneste Off Market er erklært konkurs, ifølge Brønnøysundregistrene.

Selskapet skulle gjøre det lettere for potensielle boligselgere å teste markedsinteressen for egen bolig. Terskelen for å legge ut boligen på Offmarket.no skulle være lavere enn den er for å annonsere på Finn. Selv om boligen er lagt ut trenger man ikke å selge, men man kan finne det man vil ha før det kommer på det åpne markedet.

- Vi fikk totalt i overkant av 20.000 brukere i Oslo og 4.500 brukere i Stockholm, men klarte aldri å bygge konseptet godt nok på den plattformen vi laget fra start. Konseptet ble derfor endret underveis med nytt design og nytt navn - Make A Move, sier Hans Houeland.

Houeland hadde blant annet investorer som Robert Fauske og Christian Berg. Fauske kommenterte ved lansering at han gikk inn i selskapet fordi han hadde tro på ideen.

Skiskytteren Tarjei Bø og kolonial.no-gründerne Mats André Kristiansen, Ida Johnsen og Andreas Skaranger skal også ha vært med.

- Ved oppstart av nytt konsept, trengte vi mer penger og det ble sett på forskjellige løsninger. Øvrige aksjonærer ble tilbudt å selge alle sine aksjer tilbake til meg samtidig som de fikk tilbud om å kjøpe mine. Dette for å sette opp en bærekraftig struktur i selskapet. Da det ikke lyktes å komme til en enighet, ble det besluttet i fellesskap at konkurs var den beste løsningen, sier Houeland.

Han forteller at han forsatt har stor tro på konseptet.

– Som grunder må man forvente å prøve å feile mange ganger før man lykkes og vi gir oss ikke.

Under lanseringen i 2017 var det flere som fulgte spent med.

– I dag fungerer de fleste markedsføringskanalene sånn at enten kjører du alt eller ingenting når det gjelder profilering av boligene. Dette er en kanal som angriper markedet på en litt annen måte, og det blir interessant å følge om det kan bil en suksess, sa Administrerende direktør i Eiendom Norge Christian V. Dreyer til DN.

Dreyer påpekte den gang at meglere har pekt på at dette var et behov, men at han ikke så det samme behovet i markedet for normalboliger.

– Vi får se om det vil slå an der også. Man trenger jo et betydelig volum når man lanserer en slik tjeneste, sa han den gangen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.