Ifølge ikke-navngitte kilder som nyhetsbyrået AP har snakket med, er Bannon klar til å fortelle «alt» han vet til Mueller. Det er ventet at Bannon blir spurt om Trumps sparking av USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn og tidligere FBI-direktør James Comey.

Den republikanske kongresspolitikeren Mike Conaway sier Bannon fortsatt har en stevning hengende over seg i forbindelse med den pågående Russland-etterforskningen i USA. I januar ble Bannon den første personen i Trumps indre krets til å bli stevnet som vitne av spesialetterforsker og tidligere FBI-sjef Robert Mueller. Han inngikk deretter en avtale for å slippe å vitne foran en storjury.

Muellers etterforskning er uavhengig av granskingene i etterretningskomiteene i Kongressens to kamre, Senatet og Representantenes hus.

Tirsdag skulle Bannon ha møtt i etterretningskomiteen i Representantenes hus, men den er blitt utsatt i en uke. Årsaken er at komiteen vil gi Bannons advokat mer tid til å forhandle om vilkårene for den lukkede utspørringen.

I midten av januar møtte Bannon bak lukkede dører i denne komiteen, hvor han nektet han å svare på en rekke spørsmål, noe som skal ha ført til stor irritasjon.

Han skulle ha møtt på ny forrige uke, men høringen ble utsatt. Bannons advokat skal ha forsøkt å forhandle betingelser for utspørringen, og det har vært en utfordring å få avklart hvorvidt Det hvite hus vil la Bannon svare på spørsmål om tiden hans som ansatt i Trump-administrasjonen.(Vilkår)