Orkla fikk et driftsresultat inkludert avskrivninger (ebita) på 1.103 millioner kroner i fjerde kvartal 2012, mot et resultat på 873 millioner kroner i samme periode året før. Det opplyser selskapet i kvartalsrapporten torsdag, skriver TDN Finans.

- Samtidig som vi i 2012 har gjennomført omfattende strukturelle grep er det resultatvekst i vår kjernevirksomhet. Jeg er særlig tilfreds med at mange av våre store merkevareselskaper i Norden hadde fremgang i siste halvdel av året. Nå har Orkla én strategisk agenda, og det er å bygge vår posisjon som det ledende nordiske merkevarevareselskapet, sier konsernsjef Åge Korsvold i en pressemelding.

På forhånd ventet analytikere et resultat på 971 millioner kroner i kvartalet, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans. I estimatene er Sapa Profiles og Borregaard Chemicals behandlet som ikke videreført virksomhet fra 1. januar 2013.

Driftsinntektene utgjorde 8.457 millioner kroner i perioden mens resultatet før skatt ble på 638 millioner kroner.

Styret foreslår et utbytte på 2,50 kroner per aksje for 2012.

Robust stilling
Orkla har en robust finansiell stilling med likviditetsreserver og forpliktede kredittlinjer for å dekke kjente kapitalutlegg i 2013.

Det opplyses at Hydro Power vil i første kvartal 2013 gjennomføre vedlikeholds prosjekter i Sauda, og produksjon og resultat vil være lavere enn normalt.

Videre venter Jotun fortsatt vekst i 2013 til tross for svakt marked for nybygg av skip. Det ventes en relativ stabil utvikling i det nordiske dagligvaremarkedet også i 2013.