En rekke av arvingene etter John D. Rockefeller – mannen som startet opp forløperen til ExxonMobil – Standard Oil, krever at selskapet tar trusselen om global oppvarming mer på alvor. Andre av arvingene mener selskapet overser muligheter og risikoer ved sin forretningsstrategi.

I morgen samles aksjonærene i ExxonMobil til generalforsamling i Dallas, men det ligger an til bråk, melder Dagens Næringsliv. Rockefeller-familien vil nemlig forsøke å påvirke selskapsledelsen under denne forsamlingen.

Er aksjonærer
Hvor stor del av Exxon-aksjene familien Rockefeller kontrollerer er ikke sikkert, men det dreier seg om en forholdsvis liten andel, men det kan vise seg at de har endel makt likevel, ettersom de i ukene som har ledet opp til morgendagens generalforsamling har reist rundt i et håp om å samle støtte fra større institusjonelle investorer.

Tviler på endring
ExxonMobil er kjent for sin motstand mot tiltak for å få CO2-utslippene under kontroll. Sjefen i selskapet, Rex Tillerson er uenig med Rockefeller-familien og vil ikke satse mer på alternative energikilder bare fordi det er det mest politisk korrekte å gjøre, skriver avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.