Det amerikanske aksjemarkedet er lite risikovillig når det fryktes at USA vil bruke militær makt i Syria i kjølvannet av den påståtte bruken av kjemiske våpen i det borgerkrigsrammede landet.

Tanken på at USA kan velge å gå inn militært i Syria bidro til at den brede S&P 500-indeksen hadde sitt største ras siden 20. juni, skriver Bloomberg.com.

Igår snudde et stigende marked etter at utenriksminister John Kerry talte om det han betegnet som klare tegn på bruk av kjemiske våpen i Syria. Nedturen fortsetter tirsdag.

Mange spørsmål
- Alle venter på å se hva som skjer, sier investeringsdirektør Randy Bateman i Huntington Asset Advisors in Columbus i et telefonintervjue med Bloomberg News.

- Vil konflikten øke? Energiprisene, hvis de stiger masse, vil det ta livet av den styrkede økonomien vi har sett nylig? Om vi får boligpriser som stiger samtidig som vi får økninger i matpriser og energipriser, vil vi da få en økning i inflasjonen som påvirker Feds politikk, oppsummerer Bateman.

Ander markedsaktører mener investorene bruker Syria som en unnskyldning for å selge seg ned.

- Utsiktene til at USA vil bruke militær makt gjør ikke akkurat investorene spesielt lykkelige, sier Uri Landesman, sjef i hedgefondet Platinum Partners til Wall Street Journal.

Han mener frykten blir forsterket av lavere omsetningsvolumer, noe som er vanlig på denne tiden av året med langhelg i forbindelse med Labor Day-weekend.

- Lavere volumer gir generelt større volatilitet, sier Landesman og legger til:

- Dette er ikke den rette uken å ha en krise.

Rykk i oljeprisen
Den økende risikoen for militær innblanding i Syria påvirket også oljeprisen kraftig gjennom dagen. Da handelen i New York stengte var prisen på nordsjøolje opp 3,48 dollar til 114,21 dollar, det høyeste nivået på mer enn seks måneder. Amerikanske lettolje handles til 108,83 dollar fatet, en oppgang på 2,91 dollar i løpet av dagen.

Når Wall Street stengte klokken 22.00 så det slik ut på Wall Street: