I den nye målingen får Ap en oppslutning på 33,7 prosent, en framgang på 1,5 prosent fra forrige måling, mens Sp får en oppslutning på 11 prosent, fram 0,3 prosentpoeng.

De to partiene ville ifølge målingen ha fått flertall med 85 av 169 mandater på Stortinget dersom det var valg i dag.

Høyre har en framgang på beskjedne 0,1 prosentpoeng på målingen og får 23,9 prosent, mens regjeringspartner Frp – som denne helgen avholder landsmøte – går tilbake med 1,3 prosentpoeng. Partiet får en oppslutning på 13 prosent.

–Jeg liker ikke at partiet er nede på 13 poeng. Det gjør jeg virkelig ikke, sier Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik til Nationen.

Både SV og Venstre havner under sperregrensen og får henholdsvis 3,7 og 3,2 prosent, en tilbakegang på 0,1 og 0,4 prosentpoeng fra forrige måling.

For de øvrige partiene er den prosentvise oppslutningen som følger (endring i parentes): KrF: 5 (+1,2), MDG: 2,9 (+0,1), Rødt: 2,3 (-0,4).

Målingen er gjort av Norfakta Markedsanalyse AS. Feilmarginen er på mellom 0,8 og 2,9 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.