Senteret vil ha over 2000 kvadratmeter utstillingslokaler og vil sette fokus på temaene teknologi og innovasjon, energi og miljø, samt olje- og gassindustriens rolle i samfunnsutviklingen. Senteret inkluderer blant annet interaktive installasjoner, 3D visualiseringssenter og et eget amfiteater. Senteret, som har det foreløpige navnet Engineering Expo skal ligge mellom Telenor Arena og Telenors hovedkontor.

Aker Solutions nye storsatsing bygges i samarbeid med Petter Stordalen, som bygger et hotell- og konferansesenter med navn Quality Hotel Expo vegg i vegg.

- Dette er et kinderegg, et Silicon Valley på Fornebu, sier en engasjert Stordalen.

- Vi bygger Norges mest innovative konferansehotell sammen med Norges mest spennende innovasjonsbedrift. Quality Hotel Expo skal bli en smeltedigel for kreativitet og verdiskaping, tilrettelagt for prima kunnskapsdeling mellom mennesker, sier Stordalen.

Aker Solutions vil med utstillingssenteret fortelle vanlige folk om ingeniørkunnskap og teknologiutvikling.

- Den velstandsøkningen som man har hatt i Norge og andre land ville ikke vært mulig uten teknologiutviklingen som oljebransjen står for. På Engineering Expo skal historien om det norske og internasjonale olje- og gasseventyret fortelles, samtidig som kunder og ansatte i Aker Solutions kan ta i bruk nyskapende arbeidsmetoder for å knekke morgendagens nøtter, sier konserndirektør for kommunikasjon i Aker Solutions, Geir Arne Drangeid.

Aker Solutions legger ikke skjul på at målet er å vise hvordan ingeniører bruker teori fra skolebenken i arbeidshverdagen og bredden i arbeidsoppgavene i håp om å motivere flere ungdommer til å velge realfag på skolen, og senere utdannes seg til ingeniører.

- Ingeniørene i norsk oljeindustri er blant de fremste i verden. De løser store oppgaver for hjemlige strøk og utvikler løsninger og teknologi og gjennomfører prosjekter for kunder over hele verden. Det vil vi gjerne vise med et eget pedagogisk opplegg, hvor skoleelever skal få innsikt i mulighetene som åpenbarer seg hvis man velger realfag, avslutter Drangeid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.