Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig eier tre eneboliger som ligger på rekke og rad langs sjøen på Konglungen i Asker, pluss seks boliger som brukes som tjenesteboliger. De tre eneboligene henger sammen via en underjordisk gang.

Siden 2005 har Røkke og Eidsvig sikret seg fem tomter på totalt nesten 14 mål med en sammenlagt pris på over 64 millioner kroner.

Det siste kjøpet for to år siden var eiendommen i Konglungveien 36 for 12,6 millioner kroner.

Nå er huset borte, og tomten klar for bygging av nok en enebolig, skriver lokalavisen Budstikka.

Tre dispensasjoner
Røkke har ifølge avisen fått tre dispensasjoner fra reguleringsplanen i forbindelse med prosjektet.

– Diskusjonen i denne saken har først og fremst gått på om stilen på det nye huset er forenlig med den eksisterende bebyggelsen på Konglungen. Men dette blir et usedvanlig lavt og beskjeden hus, slik at det fortsatt vil være den eldre bebyggelsen du vil legge merke til når du kommer ned Konglungveien, mener saksbehandler Sverre Woll i Asker kommune.

Han viser også til at boligen som lå på tomten heller ikke var i tråd med den eldre bebyggelsen.

Budstikka har ikke lyktes med å få kontakt med Kjell Inge Røkke.

Les også: Røkke kjøpte ny millioneiendom på Konglungen


Røkkes utbyttefest fortsetter: Har tatt ut 2,8 milliarder av privat pengebinge
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.