Aker Seafoods mister lisensene for tre fartøyer i én til tre måneder etter vedtak av Fiskeridirektoratet, ifølge en børsmelding torsdag

Direktoratet har fattet vedtaket på bakgrunn av manglende overholdelse av regelverket for føring av landings- og sluttsedler i enkelte selskaper konsernet, samt påståtte overtredelser av den bearbeidingsplikt som gjelder for den leveringspliktige andel av Aker Seafoods-konsernets fangst av torsk og hyse, opplyses det.

compnay:aks

Fiskeridirektoratet krever at fartøyene "Jergul", "Skaidi" (begge eies av datterselskapet Finnmark Havfiske AS) og "Stamsund" (eies av datterselskapet Nordland Havfiske AS) tas ut av fiske i henholdsvis tre måneder for "Jergul" og"Skaidi" og én måned for "Stamsund", i alle tilfelle med virkning fra 1. november 2012.

"Aker Seafoods mener en slik inndragning av fiskeritillatelser er urettmessig, og vil vurdere å klage saken inn for Fiskeri- og kystdepartementet. Aker Seafoods mener både å ha overholdt regelverket, og at formålet med leverings- og bearbeidingsplikten fullt ut er oppfylt gjennom konsernets håndtering av fangst", heter det i meldingen.

De berørte fartøyene har imidlertid fisket en vesentlig del av årets torskekvoter.

"Konsekvensen av vedtaket antas derfor å bli begrenset, men endelig virkning kan først slås fast når fisket på årets kvoter er avsluttet. Vedtaket vil føre til redusert tilgang på råstoff for de landanlegg som er berettiget til å avta fangst fra selskapets fartøyer", heter det.

Les også:
Lavere dumpingstraff for Aker Seafoods
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.