Kjell Inge Røkke åpner svært sjelden kontordøren sin for pressen. Denne uken gjør han et unntak for Romsdals Budstikke for å snakke om Prosjekt Tilhørighet, et dugnadstilbud fra Kjell Inge Røkke og konen Anne Grete Eidsvig til alle lag og organisasjoner som driver med frivillighetsarbeid i Molde-området.

For hvert sesongkort til MFKs hjemmekamper som blir solgt av en godkjent selger, gir Røkke selskapet TRG tilsvarende beløp til lagene.

Og apropos tilhørighet, det er vel få som tviler på hvor hjertet til fiskeren og milliardæren ligger.

Det ligger i Molde, selv om han i flere tiår har hatt base andre steder.

To millioner i måneden
I intervjuet med Romsdals Budstikke sier Røkke at han og selskapene hans har brukt rundt to millioner kroner i måneden på Molde Fotballklubb, siden han begynte å støtte klubben på 90-tallet.

På toppen av dette kommer det etterhvert så berømte stadion, "Røkke-løkka", med en prislapp på 230 millioner kroner, samt 20 millioner kroner gjennom Prosjekt Tilhørighet. Totalt er Røkkes bidrag til MFK oppe i en halv milliard kroner, ifølge Romsdals Budstikke.

Og moldenseren har ingen planer om å trekke seg som sponsor, selv ikke om laget noengang skulle rykke ned fra toppserien.

- Det absolutt viktigste er for Aker er at vi støtter en positiv aktivitet med bra omdømme, sier Røkke til avisen.

Tøff periode i Aker
Han legger til at når man tar på seg et slikt ansvar, så er det med visshet om at det ikke alltid vil være gode tider, heller ikke i Aker.

- Vi hadde en tøff periode for noen år siden da det var vanskelig å forsvare det økonomiske bidraget til Molde Fotball. Da var det viktig å være sitt ansvar bevisst og komme seg gjennom utfordringene. Leif-Arne Langøy kom inn som konsernsjef og gjorde en kjempejobb. Han skapte forståelse for at klubben måtte få det den trengte og innførte en bedre økonomisk disiplin. Vi måtte stå løpet og være trofast, og det klarte vi overfor MFK, sier Røkke til Romsdals Budstikke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.