Kjell Inge Røkke erkjenner ikke straffeskyld for å ha avgitt falsk forkl#229 eller å ha brutt sjøfartsloven.

Tiltalen ble lest opp for Røkke da han møtte i Oslo Tingrett klokken ni i dag. Båtmegler Erik Øye og Røkkes tidligere personlige assistent John Inge Valland erkjente seg som ventet ikke skyldig i tiltalen.

Kjell Inge Røkke på vei inn i retten mandag morgen.
Kjell Inge Røkke på vei inn i retten mandag morgen. (Foto: Henrik D. Meyer)
Røkkes tidligere hjelper, båtmekanikeren Robert Matos, som også er tiltalt i saken, møtte ikke i retten. Det gjorde imidlertid den tidligere svenske sjøfarts-inspektøren Claes Pallin, som er tiltalt for grov utroskap i tjenesten og for å ha mottatt bestikkelser. Også Pallin erklærte seg ikke skyldig i tiltalen.

Foran en fullsatt rettsal, der blant annet et massivt norsk pressekorps trenger seg sammen på benkene, erklærte Røkke at han har en inntekt på 500.000 kroner. Han oppga videre at han har en formue på 1,3 milliarder kroner.

Aker - og Aker Kværner konsernets eier og styreleder Kjell Inge Røkke er tiltalt for bestikkelser og for å ha gitt falsk forkl#229 til norske sjøfartsmyndigheter da han konverterte sitt svenske skippersertifikat til norsk. Han er også tiltalt for å ha ført en fritidsbåt av typen Sunseeker Predator 56 uten å ha gyldig båtsertifikat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.