Kjell Inge Røkkes Aker sikrer seg landets dyreste bolig, og gjør investor Arne Fredly enda rikere.

Aker legger 175 millioner kroner på bordet for Munkebakken på Lysaker utenfor Oslo.

Aker skal bruke prakteiendommen som kurs-, konferanse- og representasjonsbolig, bekrefter selger Arne Fredly overfor Finansavisen.

- Vi vil ta vare på eiendommen og utvikle den som et natrulig samlingssted for konsernet. Beliggenheten er perfekt, nær våre historiske røtter i Oslo og hovedkontorene til de fleste av selskapene i konsernet, sier konsernsjef Leif-Arne Langøy i Aker i en børsmelding fra selskapet.

Gevinst: 70 mill på tre år
Når kjendismekler Arne Fredly tar med seg familien og flytter for godt til skatteparadiset Monaco, tar han med seg en gevinst på 70 millioner kroner etter å ha eid Munkebakken i tre år.

Fredly kjøpte Munkebakken for drøye 90 millioner kroner av Einar Nagell-Erichsen som igjen ga 45 millioner kroner for eiendommen da han kjøpte den på 1990-tallet.

Nagell-Erichsen vendte for øvrig tommelen ned for et bud fra Røkke privat på 150 millioner kroner midt under dot-com-boomen. Ifølge Finansavisen forlangte Nagell-Erichsen den gang 250 millioner kroner.

Munkebakken ligger på en historisk eiendom på 79 mål og er bygget etter tegninger av den norske arkitekten Arnestein Arneberg. Hovedhuset er på cirka 2000 kvadratmeter og ble oppført i 1916 som privat bolig og gallerieiendom for shippingmannen Rasmus Meyer og hans familie, skriver Aker i børsmeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.