Nyhetsinnslaget om den hemmelige politirapporten om den såkalte ledsagerbransjen ble sendt på TV2 Nyhetene mandag 3. september i år.

Ifølge innslaget inneholdt politirapporten informasjon om at Kjell Inge Røkke og Aker ble mistenkt for å stå bak ulovlig avlytting av Odin Forvaltning da stormen rundt Kværner herjet som verst høsten 2001.

Fjernet Røkke-mistanke
Politiet har senere fjernet mistanken mot Røkke og Aker fra rapporten og har karakterisert rapporten som et dokument der informasjonen ble endret fortløpende.

Politiet har også sagt at det ikke er grunnlag for etterforskning av Aker.

- Gamle og gale opplysninger
"TV 2 sendte nyhetsinnslaget til tross for at redaksjonen visste at et slikt innslag ville være basert på gamle og gale opplysninger. Da innslaget ble sendt, var opplysningene om at vi hadde vært eller var mistenkt for avlytting ettertrykkelig tilbakevist overfor TV 2 av både politiet og Odin," heter det i klagen til Pressens Faglige Utvalg (PFU) ifølge E24.

- Fikk ikke imøtegå
Ifølge nettavisen er det Kjell Inge Røkke og konserndirektør Geir Arne Drangeid i Aker som har signert klagen. De to mener TV2-innslagene etterlater et inntrykk av at politiet hadde endret den aktuelle rapporten etter trusler mot politiet og journalister i TV2.

"Den alminnelige seer, og mange konkurrende medier, oppfattet naturlig innslaget slik at truslene var fremsatt av oss" heter det i klagen.

Røkke og Drangeid skriver ifølge E24 at de aldri ble konfrontert eller fikk anledning til å imøtegå at de ble koblet til truslene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.