Røkke hevder han selv ikke hadde noe med betalingen av sertifikatet å gjøre.

Det er Se og Hør som i dagens nummer kan referere hva Kjell Inge Røkke har sagt til politiet om båtsertifikatsaken.

Benekter ikke betaling
I saken som skal opp for retten om to uker, står Røkke anklaget for å ha betalt den svenske fartøyinspektøren Claes Pallin 100 000 kroner for å skrive ut båtsertifikat til Røkke.

I politiavhøret benekter ikke Røkke at det har foregått en slik betaling, men sier at han selv ikke hadde noe å gjøre med betalingen til Pallin.

Har adgang til kredittkort
Ifølge Røkke har Valand adgang til hans kredittkort.

- Han har anledning til å disponere penger. Hvis det er større oppkjøp må han faktisk snakke med meg, men det har skjedd fra tid til annen at han har disponert meget store beløp uten at det var klarert med meg på forhånd, sier Røkke i avhøret, ifølge Se og Hør.

Aldri tatt eksamen
Politiet spurte Røkke om han ikke reagerte på den uortodokse eksamen som ble avholdt på hans kontor med Valland, båtmegler Erik Øye og Pallin.

- Jeg har aldri gått opp til eksamen før, og jeg vet ikke hvordan eksaminator skal forholde seg, sier Røkke.

Igjen peker Røkke på Valand, og sier at han bare ba Valand om å finne et opplegg som krevde minst mulig tid og som gjorde det mulig for ham å gå opp som privatist.

- Ja, jeg ba Jon Inge.. at jeg ville gå opp som privatist hvis det var mulig, og da var det det alternativet han skisserte til meg, det som jeg gjennomgikk, sier Røkke i avhøret, ifølge Se og Hør.

Holder tyst
Valand selv har nektet å forklare seg om saken, til tross for at han har fått beskjed om at det kan tale mot han i en straffesak.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.