Under et møte mellom DN-journalistene og båtmegler Erik Øye torsdag 16. august 2001 skal Kjell Inge Røkke ha ringt Øye.

Journalistene hørte
En rasende Røkke skal ha snakket så høyt at DN-journalistene Erik Tumyr og Knut Gjernes som sto ved siden av Øye, hørte hva som ble sagt.

- Han sa "snakker du med media, så dreper jeg deg", sa Tumyr i tingretten og la til at da han spurte Øye om han følte seg truet av uttalelsen, avfeide Øye spørsmålet.

- Det handlet mye om at Erik Øye ikke skulle snakke med media, sier Knut Gjernes om telefonsamtalen.

Hva sa han, spurte aktor Susie Bergstrand.

- Han sa at snakker du med Dagens Næringsliv så dreper jeg deg.

Øye så på telefonnummeret det ble ringt fra at det var Kjell Inge Røkke som ringte og han sa også det før han svarte. Gjernes gjenkjente også Røkkes stemme.

Et rop fra Middelhavet
Røkke har tidligere i sin forkl#229 i retten fortalt at han ringte Erik Øye fra Middelhavet. Han uttalte da at han var så sint at han egentlig ikke trengte telefon for å bli hørt.

Også etter at mandagens rettsmøte var avsluttet bekreftet Kjell Inge Røkke drapstruslene, selv om de nok ikke var ment helt bokstavelig.

- Jeg tror det var den mildeste delen av samtalen han refererte til. Jeg var meget, meget irritert, sa Kjell Inge Røkke til pressen mandag ettermiddag.

- Når en fyr helt uriktig sier at han ikke har tatt en eksamen, er det rimelig at man blir forbanna, forklarte Røkkes advokat Ellen Holager Andenæs pressen.

Les mer her: - Røkke er en dårlig båtfører (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.