Røkke sier stiftelsen som ble avslørt i Finansavisen i dag er forberedt over flere år, og skulle annonseres høsten 2008.

Saken i Finansavisen i dag provoserte Røkke kraftig. Les saken her: Røkke ville gi bort Aker

- Det var noe som fikk begeret til å flyte over i dag. Ikke av sinne, men av ren skjær oppgitthet. Jeg tok det jævlig personlig, sa han og siktet til Finansavisens oppslag.

Røkke ramset dermed punkter opp et notat om hvordan hans formue skal forvaltes og fordeles etter hans død.

Én million hver dag
Ifølge Røkke skal 80 prosent av aksjene hans legges inn i en almennyttig stiftelse som skulle hjelpe folk med akademisk utdannelse. Stiftelsen skulle ha et preferanseutbytte på 100 millioner kroner i året.

- Jeg har over lengre tid tenkt tanken på å gi bort én million kroner om dagen fra jeg fylte 50 år og livet ut, sa Røkke.

- Mitt mål var å begynne med 50 utvalgte som fikk alle utgifter dekket, sa Røkke og fortalte at planen var å velge ut 50 samfunnsengasjerte personer som fikk alle utgifter til utdannelse dekket. Etterhvert skulle beløpene gis til 100 personer. Men før han gjorde noe slikt, ønsket han en skayttemessig avkl#229.

- Jeg ville ikke gi fra meg 80 prosent av aksjene mine og sitte igjen med en skatteregning på 2,5 milliarder kroner.

Ikke like engasjert
- Jeg leste i avisen i dag, det har nådd nye konspiratoriske høyder, at vi hadde vært i kontakt med statsministerens kontor om denne stiftelsen.

- Kanskje jeg er litt pompøs av meg, men jeg syntes at det var hyggelig at statministeren var tilstede når jeg skulle gi bort såpass mye penger, sier Røkke.

Røkke bekrefter at han vil gå videre med stiftelsen.

- Men jeg er kanskje ikke like engasjert akkurat nå, sier han.

 Se video fra Røkkes presentasjon:


Se Røkkes uvanlige pressekonferanse i sin helhet her
Se Røkkes angrep på Brustad
DN-redaktør Amund Djuve om Røkkes presentasjon
Per Kristian Foss: Røkke erklærer full krig(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.