Dette skriver Bergens Tidende.

Onsdag kveld ringte Røkke generalsekretær Petter Eide i Amnesty International Norge privat. Eide vil ikke referere samtalen, men fra annet hold får avisen opplyst at Røkke skal ha gitt uttrykk for sterk misnøye med at Amnesty og andre har kommet med kritikk mot Aker Kværners engasjement i den amerikanske fangeleiren på Cuba.

Røkke skal ha sagt rett ut at dette engasjementet fra Amnesty har satt tryggheten i fare både for ham og hans familien.

Amnesty i Norge skrev tidligere i uken brev til stortingsrepresentantene og beklaget at de hadde valgt Røkke til årets Peer Gynt. Amnesty begrunnet dette med at Røkkes selskap Aker Kværner gjennom et datterselskap har gjort omfattende byggearbeider i fangeleiren på Cuba siden den ble opprettet i 2002.

Aker Kværner bidro til byggingen av de to første fangeleir-enhetene, og har vært ansvarlig for all strøm- og vannforsyning samt vedlikehold av fangecellene og fangeleiren, ifølge brevet fra Amnesty.

Organisasjonen kritiserte også at Aker Kværner samarbeider med et selskap som eies av revolusjonsgarden i Iran.

Røkke har sagt at han er stolt over å bli utnevnt til årets Peer Gynt, og han vil møte opp på Vinstra 4. august for å ta imot Peer Gynt-statuetten. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.