Hovedforhandlingen i sertifikatsaken skulle opprinnelig starte 3. mars ifjor.

Da utsatte dommeren saken, fordi det ikke var avklart om den svenske fartøysinspektøren Claes Pallin ville møte som tiltalt i rettssaken, slik norsk og svensk påtalemyndighet ønsker.

Sak først til høsten
Tidligere har det vært ventet at sertifikatsaken ville komme opp i løpet av våren. Nå ser det ut som om den planen sprekker.

Etter hva dn.no kjenner til blir økonomi-saker som nå oversendes Oslo tingrett berammet først mot slutten av sommeren.

Sertifikat-saken er avhengig av at det passer for travle forsvarere, samtidig som saken trolig vil være relativt langvarig.

Dermed kommer saken neppe opp før utpå høsten.

Hvis så er tilfelle, vil det ha gått drøyt to år siden tiltalene ble tatt ut når rettssaken kommer igang.

Lang brevveksling
Ifølge statsadvokat Per Reehorst ved Oslo statsadvokatembede har det vært en del brevveksling mellom norske og svenske påtalemyndigheter knyttet til spørsmålet om overføring av Pallin til Norge.

Brevvekslingen er nå avsluttet, og statsadvokaten sendte for en uke siden papirene videre til Riksadvokaten.

Avgjørelse før påske
Riksadvokaten tar endelig stilling til om Pallin kan overføres til Norge, og om det kan reises sak mot ham her til lands.

Nært knyttet til dette spørsmålet er siktelsen av blant andre Kjell Inge Røkke.

Statsadvokat Harald Strand hos Riksadvokaten lover en rask avgjørelse på spørsmålet.

- Det vil skje en av de nærmeste dagene. Nei, jeg kan si at det må vi få gjort før påske, sier Strand til dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.