Politiadvokat Knut Horn ved Oslo politidistrikt bekrefter overfor dn.no at han tar sikte på å sende sertifikat-saken over til beramming ved Oslo tingrett i løpet av tre uker.

Dermed må Kjell Inge Røkke møte i retten, tiltalt for bestikkelse av den svenske fartøysinspektøren Claes Pallin.

Når saken kommer opp er avhengig av saksmengden ved Oslo tingrett, og når det passer for forsvarerne. Saken kommer derfor trolig tidligst opp til høsten.

Les også: Røkke-saken drøyer til høsten

Tiltalt for bestikkelser
Kjell Inge Røkke er sammen med sin assistent John Inge Valand, mekaniker Robert Matos og båtmegler Erik Øye tiltalt for å ha bestukket tidligere fartøyinspektør Claes Pallin for å få utstedt svenske skippersertifikater.

De siste månedene har det vært en del brevveksling mellom norske og svenske påtalemyndigheter knyttet til spørsmålet om overføring av Claes Pallin til Norge.

Statsadvokaten utålmodig
Etter hva dn.no kjenner til oppfatter ikke Riksadvokaten spørsmålene rundt overføringen av Pallin som endelig avklart.

Men, statsadvokat Per Reehorst mener tydeligvis at ventetiden har vært lang nok, det er snart to år siden tiltalene i saken ble tatt ut.

Reehorst, som har sendt saken over til Oslo politidistrikt, skal ha bedt om at saken berammes, parallelt med at det bes om en avkl#229 fra svenskene om overføring av Pallin.

Utsatt ifjor
Hovedforhandlingen i sertifikatsaken skulle opprinnelig starte 3. mars ifjor.

Da utsatte dommeren saken, fordi det ikke var avklart om den svenske fartøysinspektøren Claes Pallin ville møte som tiltalt i rettssaken, slik norsk og svensk påtalemyndighet ønsker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.