Saken skulle begynt 3. mars i fjor, og ble deretter utsatt til høsten samme år. Deretter ble den utsatt nok en gang, og nå er det klart at saken er berammet til 2. mai 2005. Tingrettsdommer Knut Kleppestø i Oslo har avsatt seks uker til saken, melder TV 2 Nettavisen.

Årsaken til utsettelsen er at norsk og svensk påtalemyndighet ønsker å inkludere den svenske sjøfartsinspektøren Claes Pallin i straffesaken mot Røkke, samt Røkkes assistent John Inge Valand, mekaniker Robert Matos og båtmekler Erik Øye.

Pallin skal ifølge tiltalen ha utstedt fritidsskippersertifikater til Kjell Inge Røkke og de medtiltalte. Røkke risikerer i teorien to og et halvt års fengsel for korrupsjon og for å ha gitt falske opplysninger til offentlig myndighet.

Røkke har tidligere sagt til VG at han vil ta konsekvensene dersom han blir dømt, og at han kan «spikre paller som alle andre».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.