Aker og Kjell Ikke Røkke-eide Ocean Yield er klar for å søke om notering på Oslo Børs, ifølge en melding.

Selger over én milliard
Skips- og offshorefartøy-investeringsselskapet har besluttet å gjøre en børsnotering på Oslo Børs eller sidebørsen Oslo Axess på 33,5 millioner aksjer, med et bruttoproveny på 1005-1139 millioner kroner, opplyses det.

company:aker

Dette vil tilsvare rundt 25 prosent av aksjene i selskapet, som igjen priser Ocean Yield til inntil 4,5 milliarder kroner.

Varsler oppkjøp
Bruttoprovenyet fra børsnoteringen vil bli brukt til å finansiere oppkjøp innen oljeservice og industriell shipping, samt gå til generelle selskapformål.

Et annet mål med noteringen er å få minst 500 aksjonærer i selskapet og en aksjeverdi på minst ti kroner.

Aker vil få en eierandel på rundt 75 prosent etter børsnoteringen, fallende til rundt 72,4 prosent hvis overtildelingsopsjonen utnyttes fullt ut, ifølge prospektet.

Skal bli utbytteaksje
Ocean Yield vil betale et økende utbytte noe som reflekterer en forventning om langsiktig økende inntjening og positiv kontantstrøm.

Målet er å betale ut 0,46 dollar per aksje for 2013 som er en avkastning (yield) på 7,8- 8,8 prosent pro anno basert på tilbudsprisen i prospektet, der 50 prosent vil bli betalt i april 2014 og de resterende 50 prosentene i oktober 2014.

Selskapet venter at utbytte for 2013 vil danne grunnlaget for fremtidige utbytte betalinger og målet er å betale utbytte hvert halvår.

Kan ikke selge
Aker har inngått en bindingsavtale og forplikter seg til å ikke selge aksjer i Ocean Yield i løpet av de seks første månedene etter børsnoteringen.

Tegningsperioden vil gå fra klokken 09.00 den 9. juni til klokken 16.30 den 21. juni. Tilbudet til mindre privatinvestorer (retailmarkedet) vil utløper klokken 12.00 den 21. juni.

DNB Markets, Pareto Securities og SEB gjør bookbuildingen, mens de tre samt Arctic Securities, Nordea Markets og Swedbank First Securities er tilretteleggere.

Tilretteleggerne er gitt overtildelingsopsjon på 3,35 millioner aksjer, ifølge selskapet.

Les også:
<b>- Vi kan få en dobbel dose av dårlige nyheter</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.