I den sørtrønderske fjellbygda Oppdal brukte forretningsmannen Kjell Inge Røkke 150 årsverk på å bygge et hyttetun på 2400 kvadratmeter.

Siden hytta sto ferdig for snart ti år siden, har bare driften kostet over 13,7 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Ifjor gikk det med nye 1,7 millioner kroner, viser 2009-regnskapet til Våningshuset as. Selskapet har tre ansatte - deriblant vertinne og heltidsansatt vaktmester.

Omregulert til friområde
I 2009 gikk hytteselskapet for første gang på et milliontap.

Årsaken er tomter som faller i verdi etter at flere av tomtene er blitt omregulert til friområde. Blant annet er det anlagt skiløype i området. Dermed kan Røkke og hyttenaboene gå på langrennsski fra ytterdøra.

Også investeringen i den lokale flystripen, hvor Røkke pleier å lande med privatflyet sitt, skrives ned i 2009-regnskapet.

Halve året på hytta
Røkke har ikke sagt så mye offentlig om livet på hytta med 15 peiser, 20 dusjer og 22 toaletter - med ett unntak.

I boka «Hundre år i Oppdal» av historiker Lars Gisnås fortalte Røkke i 2004 at han egentlig ville bygge feriested på Hafjell nord for Lillehammer. Foreldrene hans ville derimot til Oppdal.

- Jeg er her 20 uker i året. Jeg prøver å reise oppover torsdag eller fredag, og reiser ned igjen mandag eller søndag kveld, fortalte Røkke.

Les også: Norgesmester i personlig forbruk


Svir av 3 mill. på hyttedrift (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.