Uke to i båtsertifikatsaken startet mandag med en disputt mellom aktor og Røkkes forsvarer. Mandag morgen fikk aktor en faks fra kontoret til Andenæs som informerte om at de hadde hatt en samtale med Christer Tromsdal.

-Kalle inn advokat
- Det kan hende vi må kalle inn noen derfra (Andenæs' advokatfirma) som vitne for å få vite hva det er for noe, sa politiadvokat Susie Bergstrand i retten mandag morgen.

- Det vil jeg gjerne ha en kommentar til, sa Andenæs umiddelbart og reiste seg.

- Ja, men sett deg først, sa dommeren.

- Dette er frekt
- Dette er med respekt å melde frekt, freste Andenæs til aktors antydning om at Andenes kanskje må vitne på grunn av helgens samtale.

- Selvfølgelig har jeg rett til å ha samtaler med vitner som påtalemyndigheten har kalt inn, sa Andenæs som bekreftet at det var hun som snakket med Tromsdal i helgen.

Ikke avhørt
Ifølge Røkkes forsvarer har Morten Kjensli, som er Tromsdals advokat, ringt og fortalt at Tromsdal tidligere har kontaktet politiet i sertifikatsaken, men at politiet ikke har villet avhøre ham.

Politiet har tidligere sagt at de har forsøkt å avhøre Tromsdal uten hell. Tromsdal er likevel kalt inn som vitne av aktoratet.

dn.no er tilstede i retten og følger saken fortløpende utover dagen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.