Advokat Ellen Holager Andenæs er i gang med sin prosedyre i Oslo tingrett. På det som ventes å bli siste dag i båtsertifikatsaken forsøker Andenæs å få Kjell Inge Røkke frifunnet fire år etter at han skal ha tatt eksamen på Aker Brygge for å kunne føre båten ”Celina Bella”.

- Jeg har aldri vært borte i en så merkelig straffesak, begynte Andenæs med å si fredag morgen.

- Provosert
- Jeg er temmelig provosert av aktors fremstilling av hendelsesforløpet i denne saken. Med særdeles svak forankring slynger hun frem påstander om vitnepåvirking, sa Andenæs.

Andenæs er overbevist om at Erik Øye var under press av Dagens Næringslivs journalister.Hun ba retten om å legge vekt på dette når de vurderer sannhetsgehalten i det første vitnemålet båtmegler Erik Øye avla i 2001, der han tilsynelatende la alle kort på bordet. I ettertid er denne forkl#229en endret.

-For mye vekt på Øye-forkl#229
Røkkes forsvarer er sterkt kritisk til at aktor Susie Bergstrand har lagt så mye vekt på nettopp dette vitnemålet.

- Hun forholder seg til Erik Øyes første forkl#229 som en bibel. Den leser hun fra helt uhemmet, sier Ellen Holager Andenæs.

Andenæs er også provosert over insinuasjoner om påstandene om ”motspill i forkl#229er”.

- Det virker som om det har vært meget bekvemt for aktor at Erik Øye har forholdt seg taus i retten.

Overrasket
Hun er også overrasket over at aktoratet er så lite interessert i at Andenæs selv reiste til Stockholm før sertifikatsaken startet og tok eksamen for å få den såkalte blå boken ”inntygsbok”.

- Er det virkelig uten interesse at undertegnede kan starte taxivirksomhet i Stockholms skjærgård med 12 passasjerer uten at Susie Bergstrand kan stoppe meg?, spurte Andenæs som selv har gjort det klart at hun har svært begrenset med erf#229 til sjøs.

- Så skal altså en av Norges beste båtførere være nødt til å kjøpe seg sertifikat, sa Andenæs retorisk.

Senere fredag skal Claes Pallins forsvarer John Christian Elden legge frem sin prosedyre. Dom i saken er ventet i månedsskiftet juni/juli.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.