Mandag møtte Kjell Inge Røkkes sekretær Anne Kari Løwquist (35) som vitne i båtsertifikatsaken. Hun har jobbet for Røkke siden 1997 og var på jobb 21. mai 2001 da Kjell Inge Røkke skal ha tatt eksamen for ”Klasse 8” på sitt kontor på Aker Brygge.

Kjente ingen igjen
Løwquist hadde notert i kalenderen for fire år siden at Røkke skulle ta eksamen, men selve eksamensdagen husker hun derimot fint lite av i dag.

På spørsmål fra aktor svarte hun at hun ikke husket hvem som kom til kontoret den aktuelle dagen, hun kunne ikke kjenne igjen noen i retten fra den aktuelle dagen og hun kunne ikke huske å ha bestilt legetime til Røkke i anledningen eksamen.

- Jeg husker ikke, var svaret som gikk igjen fra Løwquist.

Husker ikke møter
Kan du huske når på dagen det møtet skulle startet, undret advokat Haakon Borgen.

- Nei.

- Det er vanskelig for meg å huske møter. Jeg booker møter for Kjell Inge hele tiden, forklarte Løwquist. Hennes hovedoppgave er å booke Kjell Inge Røkkes møter og sørge for at han er på riktig sted til enhver tid.

Husker du hvem som kom til det møtet, spurte Røkkes advokat Ellen Holager Andenæs.

– Nei, svarte Røkkes sekretær.

Er du i stand til å huske om Kjell Inge Røkke kom presis?

– Nei.

Husker du om du avbrøt dette møtet?

– Nei.

I permisjon
Anne Kari Løwquist er i svangerskapspermisjon og uttalte at hun nesten ikke har vært på kontoret på to år.

Utover det beskrev hun Røkke som en god sjef som er flink til delegere og som forventer at oppgaver han delegerer blir gjennomført uten at han behøver å følge opp i detalj.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.