Industrigiganten Rolls-Royce kan ha brukt bestikkelser for å sikre seg store kontrakter, skriver The Guardian mandag.

De to britiske avisene BBC og The Guardians etterforskning viser at Rolls-Royce har leid inn et nettverk av personer for å hjelpe selskapet med å lande kontrakter i 12 ulike land, noen av dem ved hjelp av bestikkelser, skriver avisen.

BBC og The Guardians undersøkelser avdekker lekkede dokumenter og vitnesbyrd som tyder på at Rolls-Royce kan ha dratt nytte av ulovlige utbetalinger for å øke fortjenesten i årevis.

Nettverket av personer som har landet kontrakter for selskapet skal nå være under etterforskning av anti-korrupsjonsmyndigheter i USA og Storbritannia, ifølge The Guardian.

Rolls-Royce vil ikke kommentere saken overfor avisen.

- Bekymringer om bestikkelser og korrupsjon som involverer mellommenn etterforskes av Serious Fraud Office (SFO) og andre myndigheter. Vi samarbeider tett med myndighetene, og vil ikke kommentere pågående etterforskning, sier en talsmann for selskapet til The Guardian.

Rolls-Royce er en av Storbritannias ledende fabrikkvirksomheter, og selger turbiner samt motorer for passasjerfly og militære fly. Selskapet er verdt om lag 13 milliarder pund, som tilsvarer mer enn 130 milliarder kroner.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

- Vi her i Miami Gardens avgjør vanligvis om demokratene eller republikanerne vinner Florida
Sorte pastorer busser menigheten til stemmelokalene etter søndagsprekenen.
01:50
Publisert: