Det er innledet korrupsjonsetterforskning mot statsminister Victor Ponta. Statsministeren benektet fredag alle anklagene rumenske påtalemyndigheter har kommet med. Ponta sier i tillegg at bare parlamentet kan avskjedige ham.

– Jeg respekterer hans offisielle standpunkt, men jeg ble utnevnt til jobben av Romanias parlament, og parlamentet og bare parlamentet kan avskjedige meg, sier Ponta.

Sent fredag formiddag hadde president Klaus Iohannis ringt den korrupsjonsmistenkte Ponta, og ba i samtalen statsministeren om å gå av.

Statsministeren har avvist anklager fortløpende på sin egen Facebook-side, men det brenner under føttene på mannen som ble statsminister i 2012.

Forholdene Ponta er mistenkt for går tilbake til 2007 og 2008, da han jobbet som advokat. Han er mistenkt for forfalskning, hvitvasking av penger, interessekonflikt og skatteunndragelse, opplyser Romanias antikorrupsjonsdepartement (DNA).

DNA har de siste månedene arrestert en rekke høyprofilerte personer. Pontas finansminister gikk av etter at en lang rekke korrupsjonssaker ble rullet opp i mars og tidligere transportminister Dan Sova er under etterforskning for korrupsjon. I tillegg er statsministerens svigerfar mistenkt for korrupsjon. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.