Vanskelige vindforhold var først årsak til at oppskytingen av Delta IV-raketten med NASAs nye romkapsel måtte utsettes.

Senere ble det oppdaget problemer med ventiler i bæreraketten, og oppskytingen fra Cape Canaveral i Florida ble utsatt til fredag.

Utviklingen av Orion-fartøyet har pågått i mange år og oppskytingen blir det første forsøket på å sende kapselen ut i verdensrommet.

Testturen skal ta drøye fire timer, og den ubemannede kapselen skal lande i Stillehavet sørvest for San Diego etter to lange omløp rundt jorda.

Orion er et fartøy designet for lange romferder. NASAs drøm om å sende mennesker til Mars hviler i stor grad på den uprøvde kapselen. I første omgang er det meningen at astronauter skal besøke en asteroide, før en Mars-ferd tidligst står for tur om 20 år.

Les også:
Uber styrer unna skatt i Norge
Solgte tidenes dyreste etter få dager
Brennhett i Bergen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.