Dødsulykken med Virgins turistromfly fredag ser ikke ut til å skremme de 800 passasjerene som har betalt selskapet i dyre dommer for en billett til verdensrommet.

Ventetiden for dem som har reservert et sete til verdensrommet, kommer imidlertid trolig til å hale ut etter at romflyet styrtet under en testflygning, ifølge eksperter.

De blivende turistene har imidlertid ennå ikke stilt seg i kø for å få pengene sine tilbake som følge av ulykken der en pilot omkom og en annen ble kritisk skadd.

Rundt 800 personer har allerede betalt eller betalt depositum for å reise med SpaceShipTwo, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Romflyet med plass til seks passasjerer og to piloter eies av Virgin Galactic, som er underlagt milliardæren Richard Bransons Virgin Group. Flyet ble knust i flere deler da det krasjet under en testflygning i Mojaveørkenen 50 minutter etter avgang fredag.

Selskapets uttalte mål er å bli den første til å gjennomføre kommersielle reiser i rommet for turister. Billetter selges for 250.000 dollar, tilsvarende rundt 1,7 millioner kroner.

SpaceShipTwos første passasjerflyging er allerede blitt utsatt en rekke ganger, og før fredagens ulykke var det anslått at jomfruturen ville finne sted i første halvdel av 2015.

Les også:
Garanterer restverdien på Model S  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.