De siste to ukene har samtlige revisorer trukket seg fra investor Nordahl Heyerdahl-Larsens norske selskaper, skriver Dagens Næringsliv.

Tvilsomme honorarer, brudd på regnskapsloven og et stort antall parkeringsbøter er blant revisoranmerkningene i et av selskapene til den unge investoren.

Meglerdrøm i grus
Etter trusler fra Brønnøysundregistrene om tvangsoppløsning leverte han 2006-regnskapet for selskapet H-L & Co as for en drøy uke siden.

I utgangspunktet skulle H-L & Co bli et meglerhus, men planen ble skrinlagt fordi selskapet ikke fikk konsesjon. Revisor reagerer på at selskapet hadde en Hummer registrert i 2005, men at bilagene viser at H-L & Co har dekket løpende utgifter for en Audi. Men det er ikke innkjøpt ny bil eller solgt bil i løpet av året , ifølge revisor.

- Det er et internt anliggende for selskapet, sier Heyerdahl-Larsen til DN.

Ikke i samsvar med lov og forskrift
På toppen av dette har selskapet betalt for et stort omfang parkeringsbøter, gitt et lån på 900.000 kroner til en slektning av aksjonær, samt at betydelige honorarer er utbetalt uten tilfredsstillende dokumentasjon. Det mangler også låneavtaler mellom alle NUF-selskapene Heyerdahl-Larsen kontrollerer og H-L & Co.

Revisor påpeker blant annet at regnskapet ikke er avgitt i samsvar med lov og forskrifter i Norge. Hva er din kommentar til det?, spør avisen

- Det er ikke bra, og det er styrets ansvar, sier Heyerdahl-Larsen, som er eneste styremedlem.

Til tross for betalingsproblemene til sine selskaper kjøpte Heyerdahl-Larsen nylig en ny leilighet på Vinderen i Oslo for drøyt 5,4 millioner kroner. Fra før av har han en bolig på Slemdal til 6,8 millioner kroner.

I søkelyset
Sin unge alder til tross, Nordahl Heyerdahl-Larsen (20) har vært i søkelyset flere ganger, blant annet i 2006 da Finansavisen skrev at han bisto Erik Tønseth med å fremskaffe et lån på 40 millioner kroner. I ettertid har det oppstått en strid mellom Heyerdahl-Larsen og Tønseth rundt vederlaget for denne bistanden.

I 2005 sto Heyerdahl-Larsen frem i VG og Dagbladet og fortalte at han var blitt utsatt for utpressing av tre torpedoer. Politiet pågrep senere tre menn, deriblant mannen som ble skutt og drept utenfor et rettslokale i Mysen i mars 2006.

I 2006 kjøpte han en 1000 mål stor tomt i Dals-Ed i Sverige for en million svenske kroner, med planer om å bygge et hotell og 290 hytter. Til tross for at det ikke forelå reguleringsplaner, godkjennelse av hytteplanene eller godkjennelse av vei, vann eller avløp, fikk eiendommen en verdivurdering på 55 millioner kroner i september ifjor. Like før jul solgte Heyerdahl-Larsen sin eierandel i prosjektet.

Heyerdahl-Larsen har tidligere uttalt at han har tjent penger på it, eiendom og kosmetikk gjennom virksomheter i England og USA. I 2006 sto han oppført med to millioner kroner i inntekt og 12 millioner kroner i formue. (Kilde: Dagens Næringsliv)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.